Vald region:

Vanliga frågor

På denna sida har vi samlat svar på de vanligaste frågorna som ställs till vår support. Hittar du inte svar på din fråga här kontakta vår support direkt så hjälper vi dig.

Vanliga frågor från köpare

Behöver jag registrera mig för att kunna skicka en förfrågan?
Nej, att registrera sig som köpare på Cleanbroker är frivilligt och det är fullt möjligt att skicka förfrågningar utan att vara registrerad som köpare.

Väljer du att utan kostnad registrera dig som köpare får du dock tillgång till ett antal extra funktioner och tjänster:
ett enkelt verktyg för att följa upp och administrera dina skickade förfrågningar,
tillgång till råd och tips kring upphandling av städtjänster,
möjlighet att via vår support få kostnadsfri hjälp med att skapa tydliga förfrågningar och utvärdera de anbud du får från olika säljare, samt att
du slipper att fylla i dina fullständiga kontaktuppgifter om du vill skicka fler än en förfrågan. Istället räcker det med att bara ange din e-postadress och ditt lösenord.
Kan jag ändra uppgifter i en redan skickad förfrågan?
När du skapat en förfrågan och godkänt dess innehåll skickas den först till vår support för godkännande innan den blir synlig för de köpare du valt som mottagare. Normalt tar det mellan 12 till 24 timmar innan din förfrågan behandlas av supporten och då antingen avslås eller publiceras för köparna. Vi meddelar dig alltid via e-post så snart din förfrågan har behandlats.

Du kan själv inte dra tillbaka eller ändra i en redan skickad förfrågan, men vår support kan hjälpa dig med detta under förutsättning att din förfrågan ännu inte publicerats för köparna.

Vanliga frågor från säljare

Vad krävs för att mitt företag skall få finnas med på Cleanbroker?
Vi ställer fem grundkrav för att ett företag ska få finnas med i Cleanbroker register:
Företaget måste ha ett fast driftställe i Sverige
Företaget måste ha ett svenskt organisationsnummer
Företaget måste vara registrerat för F-skatt och moms hos Skatteverket
Företaget måste godkänna att vi publicerar information om dess eventuella skatteskulder
Företaget måste i egen regi utföra och fakturera de tjänster som förmedlas till dem via Cleanbroker

Dessa krav syftar till att säkerställa att enbart seriösa aktörer återfinns i vårt register. Uppfyller ditt företag inte dessa grundkrav kan vi tyvärr inte behandla din registrering.

Vi genomför regelbundna kvalitetskontroller av de uppgifter som finns i vårt register och förbehåller oss rätten att utan ersättning stänga av företag från registret vilka inte uppfyller våra grundkrav eller vilka medvetet publicerat felaktiga uppgifter på sin företagspresentation. Vi förbehåller oss även rätten att vid misstanke om att svart arbete utförs temporärt eller definitivt stänga av företag från registret.
Helt kostadsfritt? Vad är haken?
Att finnas med på Cleanbroker med en grundpresentation är helt kostnadsfritt och innebär att ert företag kan ta del av upp till två anbudsförfrågningar per månad från köpare som är intresserade av att anlita er som leverantör. Så snart du läst två förfrågningar en viss månad spärras möjligheten att öppna fler förfrågningar denna månad, såtillvida du inte väljer att uppgradera er grundpresentation till en standard- eller pluspresentation.

På Cleanbroker finns enbart två sätt på vilka du kan uppgradera er grundpresentation. Antingen kan du ringa vår support och begära en uppgradering eller klicka på länken 'Uppgradera' under fliken 'Mina presentationer' efter det att du loggat in som säljare. När du valt vilken typ av presentation du vill uppgradera till, och vilken information du vill visa på den uppgraderade presentationen, kommer systemet att räkna fram en kostnad för den nya presentationen. Först efter det att du godkänt denna kostnad kommer en faktura att skickas till ert företag.

Det finns ingen tidsgräns på hur länge ert företag kan ligga med i vårt register med enbart en grundpresentation. Motkravet vi ställer är dock att du varje månad svarar avsändarna på de förfrågningar som du väljer att läsa. Vi förbehåller oss rätten att avregistrera eller avaktivera företag som under en längre period inte uppfyller detta krav.
Jag har hittat vårt företag på Cleanbroker. Varför finns vi med här?
Vi på Cleanbroker har som mål att skapa ett heltäckande kvalitetsregister över seriösa städentreprenörer riktat mot köpare av städtjänster. För att uppnå detta mål lägger vi kontinuerligt in tidigare ej registrerade företag med så kallade grundpresentationer i vårt register.

De datauppgifter som finns på Cleanbroker kommer från ett antal olika källor; ekonomisk information från uppgifter lämnade till Bolagsverket via årsredovisningar, adressinformation från publika adressregister, information om medlemskap från branschorganisationer, certifieringar från olika certifieringsorgan etc.

Att finnas med på Cleanbroker med en grundpresentation är helt kostnadsfritt och innebär att ert företag kan ta del av upp till två anbudsförfrågningar per månad från köpare som är intresserade av att anlita er som leverantör.

Det är viktigt för oss att alla företag som finns med i vårt register är medvetna om detta. I samband med att vi lägger in ett nytt företag på Cleanbroker med en grundpresentation skickar vi därför alltid ut ett brev med information om vår tjänst och kontaktuppgifter till vår support vid eventuella frågor. Finns ert företag med på Cleanbroker utan att ni har mottagit detta brev vill vi gärna att ni kontaktar vår support så att vi får möjlighet att undersöka varför det inte nått er.

Tidigare förfrågningar

Några av de 35 211 st. förfrågningar vi förmedlat sedan starten 2006.

 • Möbeltvätt i Årsta
  Tvätt av soffa samt fotölj, vitt tyg, önskas utfört.

 • Hemstädning i Rimbo, Norrtälje
  Hemstädning av villa på 124 kvm, utföres 2018-09-03 -- tills vidare

 • Flyttstädning på Kungsholmen, Stockholm
  Flyttstädning av lägenhet på 39 kvm, utföres 2018-01-29

 • Hemstädning i Bandhagen
  Hemstädning av lägenhet på 80 kvm, utföres 2018-01-24 -- tills vidare

 • Flyttstädning i Johanneshov
  Flyttstädning av lägenhet på 55 kvm, utföres 2018-01-25

 • Hemstädning i Upplands-Bro
  Hemstädning av villa på 120 kvm, 2 ggr/mån, utföres 2017-12-21 -- tills vidare

 • Hemstädning i Kungsängen
  Hemstädning av villa på 140 kvm, utföres 2018-01-01 -- tills vidare

Sagt om Cleanbroker

 • Jättetack för snabbt svar och hjälp!
  Kicki M, Köpare
 • Jag har använt er utmärkta tjänst för att hitta ett bolag för flyttstäd.
  Håkan F, Köpare

Branschnyheter

Det finns inga branschnyheter.

Lämna feedback